Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1833, térképrészlet a mai Lehel tér környékéről, 2021, 5., 6., és 13. kerület

További információk a képhez

1833, térképrészlet a mai Lehel tér környékéről.
Ajkay Örkény időmontázsa: A jó időutazó már a térképen is felméri a korokat és a viszonyokat...
Lévai Ibolya: Kik voltak a talp kereskedők? 
Örkény válasza Lévai Ibolyának: Talpakkal kereskedtek. Horror. Napszállat után már veszélyes volt arrafelé mászkálni, mert a talpkereskedők felbérelt ügynökei, a talpvadászok a skalpvadászokhoz hasonlóan, borotvaéles késekkel lestek áldozataikra, aztán leteperték és elevenen megtalpolták őket. A levágott friss talpakat még hajnal előtt leszállították a kereskedőknek, akik aztán felárral passzolták tovább a szandál- és sarukészítőknek. De ez szerencsére nem igaz...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Lipótváros, Terézváros
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©