Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

11905-körül, Kossuth Lajos utca az Újvilág (Semmelweis) utcánál, 2023, 5. kerület

További információk a képhez

1905-körül, Kossuth Lajos utca az Újvilág (Semmelweis) utcánál, 2023.
Ajkay Örkény időmontázsa: időutazóként a Belváros időálló helyszínein oda kell figyelni a részletekre: például itt a sarkon, Weiss Gyulánál divatos női ruhák közt válogathatunk, de a jóféle thai tempurára, curryre, üvegtésztára még 118 évet várni kell. Viszont mindkét oldalon jobb lesz felmenni a járdára, mert az úttesten már ott dübörög a jövő.
Máma jubileumi nap van :wink: mert eggyel lejjebb, az Árpád út – Virág u. sarokhoz is fabrikáltam ma egy varázsképet, és ezzel a kettővel együtt éppen 100-ra emelkedett az IVBP-n készített montázsaim száma. Örülök, hogy már ennyit alkothattam az IVBP remek közösségének, ahol játékszerünk az idő és kincsesládánk a múlt...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1894-től Kossuth Lajos utca, 1874-től Hatvani utca, 1849-től Hatvaner Gasse, 1898-1849-ig Szabad sajtó utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1696-tól Hatvaner Gasse (Hatvani utca), 1547-től Mahalle (szi) Hatvani utca, 1537-től Szent Péter utca
  • Forrás: Családi archívum, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©