Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Landler Jenő (István) utca, a Bethlen mozi, 2022, 7. kerület

További információk a képhez

1970, Landler Jenő (István) utca, a Bethlen mozi, 2022.
Ajkay Örkény időmontázsa: Ezek a mai autósok! mit nekik 52 esztendő, simán odaparkolnak a múlt kellős közepébe a modern verdáikkal, az időutazó meg kerülgetheti őket, közben vigyázva, hová lép...Mondjuk nem szokásom ennyire egymásba tolni a két idősíkot (jobban kedvelem, ha a múltnak csak a határai olvadnak bele a jelenbe), de itt nem tudtam ellenállni a színes kortárs autók összhatásának, így aztán kísérleti jelleggel alájuk-mögéjük terítettem a múltat, amiről így talán elsőre fel sem tűnik, hogy már rég nincs is ott...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től István utca, 1949-től Landler Jenő utca, 1874-től István út, 1866-tól Stefans Weg
  • Forrás: Fortepan.hu (214341), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ, www.bethlenszinhaz.hu, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©