Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Futrinka utca

További információk a képhez

1962-ben indult a "Mi újság a Futrinka utcában?" című kesztyűbáb-sorozat, ami eleinte havonta egy-egy félórában jelentkezett.
A Futrinka utcát állatok népesítették be, természetesen hangzatos neveket viselve: Cicamica, Morzsi kutya, Sün Sámuel, Kuvik Kelemen, Liba Leontin, Kacsa Karola, Egerentyű család, stb.....
A mese hatására 1963-ban még egy valódi utca is megkapta ezt a nevet a XII. kerületben a Magasút városrészben.
A futrinka egyébként a budai hegyekben élő, hosszú, gyors lábú védett rovar.
Ui.: Schwimmer Jánostól: Böbe baba volt a főszereplő - a kisember megszemélyesítője, kár lenne kihagyni ! Mozgatója, hangja Major Ida .

Jelenlegi és régebbi nevei:

Futrinka utca
  • Forrás: Fortepan.hu (44530), orig: KORENCHY LÁSZLÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."