Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, tejeskanna, cekker

További információk a képhez

1962, tejeskanna, üveges tej, cekker, tejes-rekesz. Valamint Közért, töltőtoll és a magasszárú fűzős cipő.
A Közért élelmiszerboltot jelenti a Budapestieknek szinte mind a mai napig, de kevesen tudják, hogy valójában a Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt. nevének rövidítése volt.
  • Forrás: retronom.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Üveges tej a rekeszben, és kannás tej a néni kezében.
Nem volt mindegy. Az üveges, az pasztőr-tej volt (helyesebben Pasteur-, pasztörizált) 3 Ft 60 fillérért, ami jobban elállt, míg a kannás tejet a boltban mérték ki, hatalmas alumínium kannából merítve, 3 Ft-ért literét, és ezt ajánlatos volt otthon azonnal felforralni, hogy kicsikét elálljon. Minden nap mentünk a Közértbe tejért. (Vasárnapot kivéve, természetesen, mert akkor ez még természetes volt.)
2013. december 21. 21:11