Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1833, Térképrészlet, 1. kerület, és  4. -1950-től- 5. kerület

További információk a képhez

1833, Lipótváros, Víziváros, Térképrészlet. Egy újabb elképesztő térképrészlet Gyökhegyi Bánktól!
Hol is helyezedett el a mai Szabadság tér helyén a rossz emlékű Új Épület?  A mai Erzsébet tér ekkor még Uj Piacz volt..
mivé is lett a Két sas utca, A Három korona utca? A Szent István Bazilika még tervben sincs...Mivé is lett a Nagy országút? Duna Fördő...Maria Dorottya Utsza, 
A Duna másik oldalán mi is lett a téglaégetőből? Amikor a Gyorskocsi utca még Gyors Szekér utca volt...
Elképesztő, de már ekkor is két különálló utca volt a Fazekas és a Horvát utca...A többit fedezze fel a tisztelt látogató!.......
Van még mit!...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Viziváros, Lipótváros
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©