Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Széna tér a Margit körútnál, 2. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Széna tér a Margit körútnál. Szemben a Régi Szent János kórház. 1710-ben a pestisgyanúsak ideiglenes elhelyezésére, úgy nevezett "veszteglőház"-nak épült. 1820-ban átalakították budai városi polgári kórházzá. 1869-ben Szent János közkórház lett a neve. A századfordulón szeretetotthonként működött. A második világháborúban súlyosan megrongálódott. 1947-ben elbontották. 
A generációváltás elkerülhetetlen. Még itt vannak az omnibuszok, de már a felsővezetékes villamosok is. Ekkor még szám nélkül...Érdekes még a háttérben, (a Csalogány utcában)  látszó három emeletes épület. A tűzfala évtizedek óta az egyik legnagyobb reklámfelület a városban. A Háttérben-a kórház épülete fölött- az Országúti Ferences Szent István Első Vértanú templom tornya látszik. Az 1833-as térképrészletre is érdemes rákattintani...! 2019-ig távolsági autóbusz pályaudvar működött itt. 2023-ra egy kis parkká változott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Széna tér, A XVIII. században Johannes Platz (János tér)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©