Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Corvin tér, 1. kerület

További információk a képhez

1903, Corvin tér 8., a Budai Vigadó. 1897-től 1899-ig épült, de csak 1900. január 20-án nyílt meg.
Tervezői: Kallina Mór és veje, Árkay Aladár.
2006 és 2007 között újították fel. Napjainkban a Hagyományok Háza szolgáltató központ kapott benne helyet fiókintézményeivel együtt: Magyar Állami Népi Együttes, Lajtha László Folklórdokumentációs Központ és Népművészeti Módszertani Műhely.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Corvin tér, 1870-től Mátyás tér, 1858-tól Capuciner Platz (Kapucinus tér), 1696-tól Bey den Capucinern (A kapucinusoknál), 1906-ban Bey den Fleischbanken (A mészárszéknél), A XVI. században Tojgun pasa mahalle (szi)
  • Forrás: Budapest 2. kerülete régi képeken - a II. kerület anno, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©