Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1904,  Attila körút (Attila utca), 1.  kerület

További információk a képhez

1904, Attila körút (Attila utca), a DARABONT TESTŐRSÉGI TISZTI LAKTANYA. A korábban a Lovas tüzérek hősi emlékművével, napjainkban a Dózsa György szoborcsoporttal díszített (Palota) Dózsa György tér két oldalán állott épületpár bal oldali épülete. A jobb oldali ikerpárja, a legénységi laktanya volt. Mindkét épület az 1944-1945-ös ostrom során súlyosan megsérült. A megmaradt részeik felhasználásával helyükre később a manapság is megtalálható modern ikerházak kerültek.
A kép bal oldalán a Werbőczy (Petőfi) Gimnázium, jobb oldalán a Várpalota részlete látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Attila út, 1890-től Attila körút, 1874-től Attila utca, 1854-től Attila Gasse, A XIX. században Neu Gasse (Új utca), Az 1780-as évektől Haupt Gasse ((Fő utca), Az 1830-as évektől Kirchensaulen Platz (Templomoszloputca vagy Templomszobor utca
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©