Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Attila körút (Attila út), 1. kerület

További információk a képhez

1943, Tabán. Kilátás a Királyi Palota felé. A villamos az Attila körút úton (Attila úton), a Magyar Darabont Testőrség előtt halad el. A jobb oldali (ez látható a képen) a legénységi volt. volt.
A kép jobb szélén a Bethlen udvar. A kép bal szélén a Lovas tüzérek hősi emlékműve. Ligeti Miklós alkotása (1937) látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Attila körút, 1874-től Attila utca, 1854-től Attila Gasse, A XIX. században Neu Gasse (Új utca), Az 1780-as évektől Haupt Gasse ((Fő utca), Az1830-as évektől Kirchensaulen Platz (Templomoszloputca vagy Templomszobor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (105622), ARCHIV FÜR ZEITGESCHICHTE ETH ZÜRICH / AGNES HIRSCHI / CARL LUTZ felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©