Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek vége, Orom utca, 1. kerület

További információk a képhez

1950-es évek vége, Orom utca, egy Főtaxis pepita Wartburg taxi a Gellérthegyen.
Ha a panorámát nem is, de a Wartburg 311-es tetőcsomagtartós taxit mindenképpen megcsodálhatjuk. A Főtaxi 1947-ben vezette be a kocsik oldalán a pepita kockákat. Nem igazán bírtáka "gyűrődést", ezért Inkább a Moszkvics 402-es és 407-esek váltak be taxinak Budapesten akkoriban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1878-tól Orom utca, Előző neve az 1850-es évektől Schans Gasse (Sánc utca), A XIX. században Schercker Gasse (Sánc utca), Ijesztő, vagy Rémisztő utca
  • Forrás: Bekuldte: Gyuris Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©