Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1926, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1926. A Clark Ádám tér, háttérben a Váralagúttal.
Roppant röstellem a dolgot, de az autóbuszt nem ismerem föl, de a kurblija az guszta! Az biztos, hogy fúvott gumi van a balra-előre közlekedő autóbuszon még pedig a kutatásaim szerint pont 1926-tól!
Az alagút bejáratának oldalában lévó "lakrészek" lakottak.(Függönyök vannak az ablakon!)
Egy kis plusz Mihálffy Lászlótól: A buszközlekedés ekkor még gyerekcipőben járt, alig volt pár vonal. 1926-ban beszereztek 10 különböző járművet, hogy a tapasztalatok alapján eldöntsék, milyen buszokból vásárolják majd az első komoly sorozatot Budapestnek. E 10 próbakocsi egyike volt ez a 3 tengelyes Büssing. Köszi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
  • Forrás: Internet, facebook
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Mintha csak összebeszéltünk volna: 1926 és autóbusz. Alig 100 méterre attól a villamostól, amiről az előbb írtam, és ahol még omnibusz megy a hídon.
Típusát nem könnyű felismerni, 1 ilyen volt mindössze, az is csak 1937-ig.
A buszközlekedés ekkor még gyerekcipőben járt, alig volt pár vonal. 1926-ban beszereztek 10 különböző járművet, hogy a tapasztalatok alapján eldöntsék, milyen buszokból vásárolják majd az első komoly sorozatot Budapestnek. E 10 próbakocsi egyike volt ez a 3 tengelyes Büssing.
(Aztán 1929-ben az első sorozat is megérkezett - nem ez a típus - és megindult a már komoly méretű buszközlekedés.)
2013. október 13. 12:25