Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1954. A kockaköves Clark Ádám tér a Váralagúttal, míves kandeláberrel és a vörös csillaggal (ami ez esetben szürke, manapság már az sem)! Az alagút tetején a Rákosi-címer.
Az egyik autó talán Pobeda, a másikpedig egy Skoda 1101-es.
A Kresz táblák nagy valószínűséggel nem bírnak törvényerővel. Az én időmben (ami egy kicsit később volt azért) egy oszlopra háromnál több tábla nem volt elhelyezhető hivatalosan!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
 • Forrás: Fortepan.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (3)

Olsvay Endre
Skoda 1101-es van a Pobjeda előtt. (A kép számomra is magánidőszám. előtti, de ezek azből az öreg Skodákból még futott-cammogott jó néhány a hatvanas évek elején, pl. a CA 00-02 /!!!!/ forg. rendszámú – szürke csotrogány – rendszeresen ott parkolt házunk előtt az Attila úton, a Vérmezőből kihasított parkolóban!)
2013. december 09. 13:08
  Olsvay Endre
  'ezek azből' = helyesen. ezekből
  bocsánat!
  2013. december 09. 13:13
   Popovics András
   Popovics András
   Üdvözlöm Kedves Olsvay Endre! Nagyon köszönöm a hozzászólásait és a rengeteg értékes információt.
   Ez esetben viszont nem értem a kijavítani valót. Üdv: András!
   2013. december 09. 13:31