Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1970. A Clark Ádám tér, az oldalában a Vársiklót  eltakaró plakátokkal. Nem csoda,  hiszen évtizedekig úgy hagyták szegény Vársiklót romosan, lepusztultan a Váralagúttól néhány méterre! Hihetetlen!
Fenn a Turul-szobor szárnyalásra készen.
Alant viszont a "dolgokat" szándékosan eltakaró plakátok sokatmondóak!
A téren valaha volt a szép  és míves kandelábereket ime leváltotta  az "ostorlámpa"......
El kell mondanom a BNV reklám kapcsán, hogy ekkor még a Városligetben volt maga a BNV.
(Nagyszerű érzés volt a palánkon bemászva végigjárni az egészet és begyűjteni egy Renault-4-es autóról készült posztert, vagy egy Lyndon Johnson kitűzőt!)

Jelenlegi és régebbi nevei:

Clark Ádám tér, 1912-től Clark Ádám tér!, Népszínház tér (1860-as évektől), Lánchíd tér (1970 közepétől)

Érdemes utánanézni:

BNV
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©