Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1975. Clark Ádám tér. A 0 kilométerkő.
A harmadik, ami Borsos Miklós alkotása.
Nagyon érdekel, hogy miért kellett leváltani, lefokozni, száműzni a Rákoshegyi vasútállomás előkertjébe szegény másodikat, ami is Molnár László "A távolba néző szerelő autókerékkel" című műve, és 1953-tól 1975-ig Budapest, valamint a Clark Ádám tér nevezetessége, jellegzetessége volt.
Vajon miért történt a csere? Tudja valaki?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
 • Forrás: egykor.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Mária Csomós
Mária Csomós
Gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!
2013. január 31. 17:35
  Popovics András
  Popovics András
  Üdvözlöm Kedves Mária ! Ha Önnek tetszik ez a 0 kilométerkő, akkor javaslom, hogy feltétlenül nézze meg itt az oldalamon az ezt megelőző másik kettőt is a történeteikkel együtt !
  Tisztelettel : Popovics András, a szerk.
  2013. január 31. 20:10
Gábor Lenkei
Gábor Lenkei
Valószínűleg azért cserélték le az előzőt, mert a szocialista realizmus szellemében készült alkotás helyére szerettek volna valami modernebbet. Viszont ha már, nem állom meg, hogy ideírjam: amikor ezt felállították, a fél város azon röhögött, hogy vajon mit ábrázol. A többségnek meglehetősen obszcén gondolatai voltak.
2013. október 05. 23:00
  Popovics András
  Popovics András
  Stimmel, köszi.
  2013. október 06. 02:00