Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1980. A Clark Ádám tér egy része immár csibilámpák nélkül, de még szigorúan vörös csillaggal a közepén. Viszont még (2006-ig) NEM körforgalmi renddel, ami sok balesetnek volt a forrása. Alul már a Borsos Miklós féle 0 kilométerkő kandikál. Háttérben a Széchenyi Lánchíd. Még hátrább a Spenótház és az MTA (Magyar Tudományos Akadémia) épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-as években itt állt Népszínházról Népszínház tér, Haupt Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (8946), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©