Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Krisztina körút, 1. kerület

További információk a képhez

1962, Krisztina körút és a Déli pályaudvar felülnézetből. Az út vonalvezetése ma egy kicsit más. Déli csarnoképüete még nem lóg bele az úttest vonalába. Hihetetlen, de a kép közepén öt járdasziget is van. No meg az egyéb korabeli finomságok: FAÜ csuklós autóbusz a hosszú járművet jelző háromszöggel a tetején, Moszkvics taxi tetőcsomagtartóval, csibilámpa, stb.
A Déli pu. 1861-ben nyílt meg Buda állomás néven. 1873 óta Déli pályaudvar a neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Krisztina körút, 1888-tól Budai körút, 1875 körül Vérmező út, Graben (árok) út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Fekete Géza
Fekete Géza
Kár ,hogy a "vonatfordítóról " itt nincs kép ! 1956 ban még meg volt
2013. november 07. 12:36