Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Régi Erzsébet híd, 1. kerület

További információk a képhez

1903. Régi Erzsébet híd. Tervezte : Czekelius Albert és Kherndl Antal. 1903. október 10.-én történt meg az átadása. Ezt azért írtam le, mert a kettő nagyon sok esetben nem egy és ugyanaz. Lásd: Parlament.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903-tól Erzsébet híd
  • Forrás: Budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Pountney Győry Katalin
Kedves András !
Nagyon köszönöm ezt a csodálatos weblapot. Nemzedékem tagjai közül többeknek szerzett nagy örömet rajtam kívül.
Remélem, ad még elég időt Isten, hogy végigtanulmányozhassam szülővárosom összes itt látható képét.
Egy valami nagyon hiányzik:
Kisiskolás koromban, (az 1940-es évek végén) Erzsébet királynő szobra a régi Eskü téren volt, amely később Március 15. tér lett.
A térre kivitt minket néha játszani a tanítónőnk, és emlékszem, olyankor felmásztam Erzsébet királynő ölébe.
Most már 50 éve Franciaországban élek, és amikor otthoni látogatásaim alkalmával megemlítem ezt a tényt, miután csodálkozva fedeztem fel a szobrot (a régen azt körülvevő kupolás csarnok nélkül) a Döbrentei téren, senki sem emlékszik rá a családból...
Jó lenne itt látni a szobrot eredeti helyén.
Ha egyszer ideje lesz rá...
Honfitársi üdvözlettel,
P.Győry Katalin
2013. augusztus 31. 14:37