Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1919, Régi Erzsébet híd, (1950-től) 1. kerület

További információk a képhez

1919, a Régi Erzsébet híd. Szemben a Szent Gellért emlékmű.
A fénykép készítője szakember lehetett. Mindenre figyelt, amire kellett.
A sinek az út szélein. Az igazán jól öltözött gyalogosok a szerkezetileg lánchídnak épült híd azon járdáin haladnak, amik ugye a híd tartó-szerkezetén belül vannak. Ezért volt a régi Erzsébet híd sokkal keskenyebb a mainál.
A járda szélén látható korlátot azzal a szakival építtetném meg a házam szélén, aki ezt is munkálta. No persze, ha lenne házam...
A Szent Gellért emlékmű is szépen látszik. De úgy érzem, hogy itt is a Hegedűs-villa az egyik főszereplő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Régi Erzsébet híd
  • Forrás: Fortepan.hu (27912), fotó: orig: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©