Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890 táján, Várkert rakpart (Ybl Miklós tér), a Várkert Bazár, 1. kerület

További információk a képhez

1890 táján, Várkert rakpart, (ami 1906-tól Ybl Miklós tér) a Várkert bazár. Avagy a Várkert kapu. Szinte hihetetlen, hogy mennyi elnevezése volt. A tervező viszont egyértelmű: Ybl Miklós.
Kicsit (sokkal!) később az 1960-as években itt tördelte az érzékeny leányszíveket, még pályája elején a nem régen (2012-ben,) megboldogult Komár László is.
Isten nyugosztalja!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ybl Miklós tér, 1874-től Várkert rakpart, 1917-től Zita királyné út
  • Forrás: Fortepan.hu (82443), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.119, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©