Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek első harmada, Ürömi utca, 3. kerület

További információk a képhez

1900-as évek első harmada, Ürömi utca, a Melocco cement-gyár bejárata. Az 1880-as években József-hegyi Cementgyár néven működött. A cementgyárat 1888-ban vették meg a Melocco testvérek (MELOCCO LEONARDO és MELOCCO PIETRO).
Óbuda-Újlakon a cementgyár 1880-1929. között működött.
A gyárat 1880-ban Cross K. L. építette.
1960-tól sportpálya van a helyén, napjainkban (2019.01.03.) Sport és Szabadidő Centrum.
Egy másik kép a gyárról itt

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Ürömi utca, 1874-től Újlaki utca, 1872-től Neuwelt Gasse (Újvilág utca), 1830-tól Langzeil Gasse (Hosszúsor utca), Lang Zeil (Hosszú sor), Lang Zeil (Hosszú sor), XVIII. században Zeller Gasse (Celli utca), 1702-től Weingart Strasse (Szőlőhegy utca)
  • Forrás: Vissza a múltba Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©