Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Vörösvári út, 3. kerület

További információk a képhez

1940, Vörösvári út 131-133., Fahn Gyula vendéglője. Előtte a Budapesti Autóbusz Közlekedési Rt. (BART) Hűvösvölgy - Pilisvörösvár - Óbuda útvonalon közlekedő, Rába AFA típusú autóbusza. A busz oldalán a DIVATCSARNOK reklámja látható. Egy kicsit kiemelve, hogy MAGYAR! Ez az első, azaz a Rákóczi út 74. alatt volt DIVATCSARNOK-ot reklámozta. Ezen hely emlékezetes még arról is, hogy itt volt ekkoriban az első budapesti trolibusz belső végállomása is! A közlekedés még balra-előre. Az, hogy a két épület még mindig létezik, az  kisebb csoda...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út)
  • Forrás: Fortepan.hu (151850), orig: FOGEL JÓZSEF
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."