Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Vörösvári út, 3. kerület

További információk a képhez

1969, Vörösvári út és a Körte utca sarok.
A Vörösvári út és a Körte utca kereszteződés látványából egyetlen dolog maradt meg napjainkra. Ez viszont lemaradt a képről. (A körte utca szemközti háza). Ez nem más, mint az ELSŐ ÓBUDAI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ami 1869 óta Óbuda, (később: 1873-tól Budapest) egyik legrégebben alapított általános (elemi) iskolája is egyben.
A képről szinte sugárzik az a nyugalom, ami a mai (2018.08.15.) Vörösvári út és a Körte utca kereszteződésről elképzelhetetlen!..
A bombatámadás elleni "légóajtó" ugyan kilóg a képből, viszont van itt cserébe egy fa-kerítés, ami nekem különösen tetsző.
Kockakő, járdasziget, csibilámpa, fém-szemétgyüjtő, bevásárló fonott kosár, Wartburg 312, lengőlámpa...
Mindennek a tetejében pedig (szó szerint a ház tetején) látható a TV adást (mind az egyet!) venni képes antenna.
Ahogy elnézem, a fagyi sem lehetett rossz...
És itt következik az én kérdésem: A körte utca tábla pontosan szemben az itt láthatóval piros betűkkel volt írva. Mi ennek a története és mi lett a piros táblával?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874 től Vörösvári utca, A XIX. században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca)
 • Forrás: www.2b-org.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Klára Csöpi Szász
Klára Csöpi Szász
köszönet annak aki feltette rólam a képet!
2013. november 12. 21:31
  Popovics András
  Popovics András
  Ha Ön az a hölgy a képen a fagyival, akkor nagyon szívesen! Bár ekkor jómagam még csak 13 éves voltam, de kegyed sem lehetett sokkal több...Kár, hogy nem találkoztunk...
  2013. november 13. 03:08