Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Vörösvári út, 3. kerület

További információk a képhez

1976, Vörösvári út. A Flórián tér sarkán. Egy gyönyörú kép az UZ villamosról, jelen esetben 33/A jelzéssel. Összesen kettő darab készült belőle. Ehhez képest elég sok helyen előfordult a városban. Kísérleti darabok voltak. Alumíniumból készült kocsiszekrényük miatt "alumínium-villamosnak" is hívták. De a legjellegzetesebb tulajdonsága mégsem ez volt, hanem a középen lévő ajtói, amik itt szépen látszanak is. Középen, két oldalra nyíló, harmonika-ajtaja semmilyen más villamosnak nem volt, leszámítva persze a Bengálikat. Úgy is mondhatnám, hogy eme villamos kuriózum.
De az érdekességeknek még nincs vége.
A villamos mellett Weisz áruháza, ami később Körtvélyessy áruház volt. Az elpusztulása előtt pedig csak egyszerűen Csemege-ház. 1977-ben lebontották. Nem kellett volna!
A háttérben pedig a volt Dohánygyár (1892-1948), ami 1948-tól Vörös Szikra Gyár, 1957-től Budapesti Rádiótechnikai Gyár épülete.
Napjainkban (2013.10.24.) pedig az INDEX főhadiszállása. 
Az öltözködés is megérdemel némi figyelmet. Egy kicsit harsány, de akkoriban mi is, (én is) viseltünk hasonló cuccokat. Ugye igaz? 


Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca)
  • Forrás: hampage.hu, fotó: Tim Boric
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©