Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Lajos utca, 3. kerület

További információk a képhez

1978, Lajos utca, a VIDOQ borozó. Az újabb írás szerint Vidocq és a titulusa napjainkban étterem. Aki tudja annak már nem titok, a legjobb étterem Óbudán a VIDOCQ'. Ezzel a szlogennel hirdette (és hirdeti) magát ez az igazi tradicionális óbudai pince borozó és étterem... Az évek teltek, de a Vidocq az eredeti formájában, a múlt századfordulós Óbuda egyetlen emlékeként ma is fennmaradt! A Tímár utcától a Lajos utcán ballagva a macskaköves úton, már távolról látszik zöldre festett kapuja és cégére. Az 1880-as években épült ház szerényen húzódik meg a SunPalace lakópark mellett. Hogy ki is volt Eugène-François Vidocq, azt innen tudhatjuk meg...
Ui.: Ha jól emlékszem, akkor talán az 1960-as években volt egy sorozat a tv-ben VIDOCQ-ról...Kérem a tisztelt látogatók megerősítését!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Lajos utca, 1874-től Felső Fő utca, 1862-től Obere Hauptgasse/-strasse, A XVIII. század elején Landstrasse, Mitteregasse (Középső utca), Nagyszombat utca és a Serfőző utca között Judengasse (Zsidó utca), 1702-től az utca páratlan oldala Alt Ofner Strasse (Óbudai út), Donau Zeile (a Dunára néző házsor)
  • Forrás: Fortepan.hu (192149), ADOMÁNYOZÓ Kriss Géza, https://etterem.hu/vidocq-etterem
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©