Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980 táján, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1980 táján, Flórián tér. Egy köztes állapot a régi és a mai Flórián tér között. Se körforgalom, se felüljáró! Az 1976. július 1-én megnyitott Flórián áruház, ami nem csak a kiépülő óbudai lakótelep új lakóit volt hivatott kiszolgálni, de a belvárosi üzletek tehermentesítésében is szerepet kapott. Az áruház maga egy másik áruház, bolt, kereskedés helyén született. Iitt volt előzőleg a Csemege-ház, ami korábban a Weisz Számi háza, azaz később a Körtvélyessy áruház volt. Szinte hihetetlen, hogy volt még középen nyitott (talán bukfenc) villamos pótkocsivá (pótkocsikká) minősítve a Vörösvári út felé haladva. És még kockakő is...
A legnagyobb túlélő talán a már sárga fém szemétgyűjtő!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca, A XVIII.században Floriani Gasse
  • Forrás: hampage.hu, fotó: Lakos Rudolf
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©