Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Bogdáni út a Szentendrei út felé nézve, 3. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. Óbuda. Az igazi, az eredeti Filatorigát!
A Szentendrei út forgalmát segíti a RUB (Rheinstahl Union Brückenau) rendszerű ideiglenes, félállandó híd a HÉV (BHÉV) forgalma fölött. A háttérben egy Ikarus 620-as .
Ugye nehéz elképzelni, hogy ez a kereszteződés így is nézett ki valamikor (nekem úgy tűnik, hogy nem is olyan régen...)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Bogdáni út
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Mné
Még 40 évvel ezelőtt is. 1976 körül építették át.
2013. május 06. 19:55
Csaba Major
Csaba Major
A jobb oldalt talán a Harisnya Gyár volt. Bal oldalt mostanra lebontott házak. Többek között a Meggyfa utca utca 8 is,ahol anyámék laktak. Gyerekkoromban még láttam az ablakukból a RUB felüljáróra siető autókat. Később a házat lebontották a Szentendrei út szélesítésekor. Vele együtt a felüljárót is szétszedték és a hévet is elterelték. Ma már szinte semmi nem emlékeztet az akkori környékre. Sajnos alig maradt kép az akkori környékről. Talán az egyetlen film youtube-on a "Közlekedési Filmhíradó, 1968. évi 10. szám" . Egy kis csemege !
2013. május 26. 17:26
  Popovics András
  Popovics András
  Üdv Csaba és köszi a youtube-os tippet.
  2013. május 26. 17:52