Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Nagyszombat utca

További információk a képhez

1970-es évek, Stuka az Aquincumi katonai amfiteátrumnál.
Az óbudai 11-es villamos 1981. január 19-én lehelte ki a lelkét.
Az indok: az Árpád híd, a Flórián tér és a Bécsi út átépítése.
Eme villamos, a 3600-as motorkocsi (Stuka) gyártási tapasztalatai segítették később sikerre vinni a legnagyobb számban gyártott hazai villamostípust, az UV-t.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1929-től Nagyszombat utca, 1874-től Határ utca, A XIX. században Königsberg Gasse (Királyhegy utca), A XVIII. században Schneidungs Gasse (Határ utca)
  • Forrás: hamster.blog.hu, Fotó: Tim Boric
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©