Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1878 táján, Sugár (Andrássy) út, 6. kerület

További információk a képhez

1878 táján, Sugár (Andrássy) út. Keresztben a Nagymező utca. Na igen, 139 év után nem könyyű elsőre felismerni...De nem is nehéz a házakról.
A házak egyértelműen felismerhetők. Ennek ellenére sokkal szűkebbnek tűnik...Jármű annyira nincs, hogy még lovaskoci sincs, legfeljebb igen távol...De van már gázlámpa. A Nagymező utcától befelé még nincsenek fák, de a helyük már megvan!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956-ban Magyar ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út (Radial Strasse), 1840-es évektől Mauner Gasse (Kőmíves utca)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (82162), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.107, fotó:Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©