Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Gyár utca (Liszt Ferenc tér), 6. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Gyár utca (Liszt Ferenc tér), a Kemniczi (Dohnányi Ernő) utca felől az Andrássy út felé nézve. A kép bal szélén Wodianer Albert palotája, a "Wodianer-palota (lebontották). Mögötte a Szerecsen (Paulay Ede) utca torkolata.
Kicsit távolabb látszik a Japán kávéház. Még távolabb az Andrássy út és a későbbi Jókai tér házai...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1907-től Liszt Ferenc tér, 1850-től Gyár utca, 1785-től Fabriken Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (82404), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.080, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©