Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

19086, Nagymező utca, 6. kerület

További információk a képhez

1908 táján, Nagymező utca, a Teréz Távbeszélő Központ.
Az akkor új központ felépítésére a Nagymező utca 54-56. sz. és a Hajós utca 33-35. sz. ingatlanok kincstár általi megvétele és lebontása után kerülhetett sor. A bontás után maradt
2500 m -es telken másfél év alatt épült fel az új, egységes központ épülete. Az új központ felépítésére a Nagymező utca 54-56. sz. és a Hajós utca 33-35. sz. ingatlanok kincstár általi megvétele és lebontása után került sor. A bontás után maradt
2500 m -es telken másfél év alatt épült fel az új, egységes központ épülete. A Teréz központot végül 1904-ben adták át.
Ezen év elején a fővárosi előfizetők száma meghaladta a 6300-at.
A központ az első világháború idején már 18 ezer vonallal üzemelt. Az - ekkoriban még - négy jegyű budapesti telefonszámok egyébként 1928-ban váltak 5 jegyűvé, 1936-tól hat, majd 1989 szeptemberétől lettek 7 jegyűek.
A "napjainkban" =  2013-ban...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Nagymező utca, 1853-tól Grosse Feld Gasse, 1720-as évek Feld Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, www.mtafki.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."