Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930 táján, Nagymező utca, 6. kerület

További információk a képhez

1930 táján, Nagymező utca, a pesti Broadway. A képet elnézve érthető az elnevezés. Jobbra a Művész Színház. 1962, Nagymező utca, a Fővárosi Operettszínház. Napjainban a Budapesti Operettszínház. Vele szemben a Radius Filmszínház. Manapság a Thália Színház. Mellette, a 1895, Nagymező utca, a Mai Manó Ház. Ebben volt a híres Arizona mulató. De mégsem ezek a kép legérdekesebb részei, hanem a 10-es villamos és a két szembe jövő automobil...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Nagymező utca, 1853-tól lGrosse Feld Gasse, 1720-as évektől Feld Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©