Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1938, Andrássy út, autóbusz végállomás, 6. kerület

További információk a képhez

1938, Andrássy út, autóbusz végállomás. Még pedig az 1-es járatszámú MÁVAG-Mercedes-Benz (MÁVAG Ni56, licenc) autóbusz végállomása. Ekkor már Hősök tere a végállomás neve. A másik végállomás a Lenke (Kosztolányi Dezső) tér.
A háttérben Gábriel arkangyal felügyeli és vigyázza a területet.
A kandeláberek pompázatosak. És egy érdekes végállomás-megjelölés: Vigadó felé! Nem Gizella tér, és nem is Vörösmatrty tér! 
Gázámpa a busz mellett.  Mögötte már a míves kandeláberek tetején elektromos a világítás.
Hogy Szőnyi Lenke mit tudhatott a Tőzsde palota tánctermében, kávéházi árakon, arra (remélem) talán valaki még emlékszik!
Ám engem jobban érdekel, hogy mi tudhatott a STANDARD RADIO!?
A fapadon viszont kényelmesen lehetett várakozni az indulásra a szigorú tekintetű kalauzok tekintetének kereszttüzében...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1956-ban Magyar ifjúság útja, 1950-től Sztálin út, 1886-tól Andrássy út, 1883-tól Sugár út (Radial Strasse), 1840-es évektől Mauner Gasse (Kőmíves utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (54911), orig: KISS ÁDÁM LÁSZLÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©