Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Lenin (Teréz) körút, 6. kerület

További információk a képhez

1958, Lenin (Teréz) körút, a Szobi utcánál. A kép közepén a Béke szálloda. Korábban a Britannia szálló, avagy Hotel Britannia. Eztán Radisson SAS hotel, majd 2009-óta Radisson Blu Béke Hotel. ( Csak remélni tudom, hogy ennél több jelző a jövőben nem kerül elé...)
A szobi utcánál még volt egy villamos megálló. A járdasziget végében egy nagyszerű, világító csibilámpával!
A Nagykörút útburkolata még kockakőből való...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (116905), orig: FSZEK BUDAPEST GYŰJTEMÉNY / SÁNDOR GYÖRGY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©