Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, November 7. (Oktogon) tér, 6. kerület

További információk a képhez

1970, November 7. (Oktogon) tér, az Abbázia étterem. A nevét (az akkori) osztrák-magyar monarchiabeli üdülővárosról kapta, amely ma Opatija néven kedvelt horvátországi célpont.
1888-ban alapította Steuer Gyula, és 25 éven át vezette. A maga korában a legnagyobb és legfényesebb kávéház volt Budapesten. 1913-tól, az alapító halála után a fiai, Marcel és Lóránd vitték tovább a kávéházat. Az 1949-es államosítás után a kávéház az Éttermi és Büfé Vállalat tulajdona lett, majd névváltoztatást követően a Abbázia Étterem és Presszó néven működött a Pannónia Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat kezelésében. 1975-ben gyorsétteremmé alakították. 1992-ben bezárt. A ház tetején a csiga-alakban futó TOTÓ-reklám. Még ma is jojózik a szemem, ha rá gondolok...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990 óta harmadszor is Oktogon, 1950-től 1990-ig November 7. tér, 1945-től 1950-ig ismét Oktogon, 1936-tól Mussolini tér, 1920-as évektől már Oktogon, A 19. században a tér neve Nyolcszög tér
  • Forrás: Fortepan.hu (214802), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©