Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Népköztársaság útja (Andrássy út), 6. kerület

További információk a képhez

1975, Népköztársaság útja (Andrássy út). A Hősök tere felől egy Ikarus 280-as közelg. A háttérben a Hősök tere emlékművei.
Itt is egy "rendszerváltás": íme műanyag szemetes, ami leváltotta az én kedvenc fém szemétgyűjtőmet. Utóbbi még fejlődött is, belőle lett a csikktartós fém szemétgyűjtő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1957-től Népköztársaság útja, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1886-tól Andrássy út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja
  • Forrás: Budapestmania.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mátyás Kónya
Mátyás Kónya
Az a "nyú vave" egy 280-as Ikarus, ahogy a háttérben levő piros is, csak ugye az troliból - 280T.
2013. szeptember 09. 07:47
Nagy Ferenc
Nagy Ferenc
Látom már akkor is beállt rendesen a Hősök felé a forgalom,pedig negyed annyi autó volt. :-)
2013. október 02. 21:19