Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek második fele, Bajcsy-Zsilinszky út, 6. kerület

További információk a képhez

1950-es évek második fele, Bajcsy-Zsilinszky út. A Népköztársaság útja (Andrássy út) sarkán a Fonciére-palota a tetején Hermész szobrával. A díszes kupola sajnos már nincs Hermész fölött. A megállóban egy nyitott peronú villamos cseréli utasait. A kandeláber csodaszép! Az autók miléte nekem rejtély. Elképesztő, hogy mennyi fa van a Népköztársaság útján és a Bajcsy-Zsilinszky úton is!
A Fonciére-palotáról és Hermészről egy kicsit többet itt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

László Novák
László Novák
Sokat villamosoztam erre.A palota nevét nem is tudtam.
2013. augusztus 27. 17:30
  Popovics András
  Popovics András
  Pedig a neve most is ott van a tetején nagy betűkkel.
  2013. augusztus 28. 03:13
Mihálffy László
A villamos valóban nyitott peronú, mint régen, de a motorkocsi nemrég korszerűsített ("vasvázasított", vagyis új felépítményt kapott, formája is megváltozott). Ennek a típusnak (2700-as) az átépítését 1956-ban kezdték. Viszont az 50-es évek végén itt már UV-k jártak. Nagyjából "50-es évek második fele" mondható.
2013. október 15. 22:43
Olsvay Endre
Jó lenne tudni (netán kisilabizálni), a sarkon vajon a jóemlékű antikvárium van-e? Értesüléseim szerint ott nagyon régre visszanyúlóan működött ezen üzlettípus kiváló képviselője, sajnos múlt időben: 4-5 éve már, hogy bezárt...
2013. december 10. 05:15