Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Rudas László (Podmaniczky) utca a Bajcsy-Zsilinszky útnál, 6. kerület

További információk a képhez

1972. Bajcsy-Zsilinszky út és a Rudas László (Podmaniczky) utca kereszteződése. A forgalom az laza, a bódé az rendőr, a lámpa az csibi, a bolt az háztartási, a troli az 72-es és Ikarus 60-as, az öltözködés az korabeli, az automobil pedig Moszkvics 407.
A forgalmi rend semmit sem változott 41 éve! A szabálytalan háromszög alakú járdasziget kis változással, de ugyanott van. 
A rendőrbódé már nincs rajta. Ezt az alapvetőleg jóindulatú szerkezetet-közlekedési rendőrrel a fedélzetén- felváltotta egy kevésbé jóindulatú, alig észrevehető, pénzbehajtó eszköz: a térfigyelő kamera.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Podmaniczky utca, 1951-től Rudas László utca, 1874-től Podmaniczky utca, Az 1820-as évektől Drei Lammer Gasse (Három Bárány utca), később csak Bárány utca
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
Hát, a forgalmi rend annyiban változott, hogy a síneket időközben fölszedték (a 47 és 49 jelzésű villamosok már csak a Madách térig járnak), a 72-es trolibusz viszont a Rudas Lászlóról Podmaniczkyre visszakeresztelt utcából nem jobbra, a Nyugati pu. felé, hanem balra nagy ívben, az Arany János utcai metróállomás felé kanyarodik, mivel ott van a végállomása.
2014. január 03. 09:47