Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, Deák Ferenc tér, 5.és 6. és egy kicsit a 7. kerület

További információk a képhez

1951. A kockaköves Deák tér és ott néhány érdekesség. Például a Földalatti megállója és lejárója olyan helyen, amire nem is gondolnánk: a tér közepén. A képet uralja a nagyszerű állapotban lévő Anker-palota, aminek a homlokzatán ekkor a KELETEURÓPAI BIZTOSÍTÓ felirat virít. A világháború után az épületet államosították és lakóház lett. Felfedezhető még szép kandeláber és egyéb közvilágítási oszlop. De van Droszt Tivadar féle utcai taxiállomás telefonnal. A szemétgyűjtő fémből való.
A Kremnitzer-ház hellyén kis földszintes üzletek.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is!, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta piac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagy Juden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér)
 • Forrás: Fortepan (5365), DOMÁNYOZÓ UVATERV
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Bóka László
Speciel ez a kép sem Erzsébetváros, hanem Terézváros. Igaz a kép jobb széle mutat némi erzsébetvárosit:)
2013. november 06. 20:10
  Popovics András
  Popovics András
  Bár nem látom, hogy hol is írtam volna Erzsébetvárost, de az észrevétel alapján próbálom pontosítani!
  2013. november 07. 03:55
Bóka László
Kedves András, a kép eredeti aláírásában ott szerepetl, hogy Erzsébetváros. Csak ezért szóltam, de tényleg:)
2013. november 08. 01:46
  Popovics András
  Popovics András
  Semmi baj. Sőt köszönöm a segítséget. Lévén a tartalmi részt egyedül mívelem, így előfordul, hogy hibázok. Na ekkor jön jól a látogatok segítsége.
  2013. november 08. 14:13