Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Körönd (Kodály körönd), 6. kerület

További információk a képhez

1903, Körönd (Kodály körönd). Azaz az Andrássy út 92-94., A Szinyei Merse Pál utcánál. (Bátorkodtam az utca nevét a neves festő keresztnevével is kiegészíteni, Nem tudom felfogni, hogy 3 betű miért nem fért volna a táblákra!)
Az Ún. Hübner-udvar (Bukovics Gyula, 1883–1884). Hübner Nándor részére épült. A teret Az Andrássy út sugárúttá építésekor alakították ki.
Az Andrássy út kiépítése (1871-1876) előtt szemétlerakó gödör volt itt. Az épület előtt ekkor Bocskai István és Bethlen Gábor szobrával.
1971 óta Kodály körönd. Ez nem véletlen, ezen a téren lakott Kodály.
Láthatunk itt szép kandelábert, gázlámpát, Omnibuszt, konflist, kézikocsit és még egy utcaseprő szakit is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1971-től Kodály körönd, 1945-től Körönd, 1938-tól Hitler Adolf tér, Az 1890-es évektől Körönd
  • Forrás: Fortepan.hu (27646), orig: SCHOCH FRIGYES
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©