Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1876 táján, Lövölde tér, 7. kerület

További információk a képhez

1876 táján, Lövölde tér a Király utca sarkán. A Fischer-ház. Még megvan, de nem olyan, mint új korában...Itt még nem trolibusz, hanem konflis a személyszállító eszköz. Ha a házak beszélni tudnának...Aki ezt első látásra felismerte, az hozza ki az ellenőrzőjét!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Lövölde tér, 1840-es évektől Schiesstatte Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (82165), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.110, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©