Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Kerepesi (Rákóczi) út, 7. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Kerepesi (Rákóczi) út és a Klauzál utca sarok, az első Párisi áruház az 1903-as leégése-de nem megsemmisülése- előtti állapotában. Kisebb csoda, hogy az épület még ma is áll. Naponta sok ezer ember elhalad előtte, de sokan nem is tudják, hogy ez volt az első PÁRISI NAGY ÁRUHÁZ. Ennek az 1903-as leégése után 1909-ben nyílt meg a mai Andrássy úton a második Párizsi Nagy Áruház, ami később Divatcsarnokként lett ismert. Nem is oly régen (a 2010-es évek fordulóján ) újra feléledt itt a Párisi Nagy Áruház. A kép bal szélén a később, az itt látható ház helyére épült a Lottó áruház épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Régi képek Budapestről Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©