Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1908, Izabella (Hevesi Sándor tér), 7. kerület

További információk a képhez

1908, Izabella (Hevesi Sándor tér), a Magyar Színház.
A színház 1897-ben épült Láng Adolf épí­tész tervei szerint.
A Rákosi-Beöthy család alapí­totta. Befogadóképessége 996 fő volt. 1914-ben a szí­nházat Vágó László épí­tész átépí­ttette. Új előcsarnok épült és a nézőtér is ezernél több embert fogadhatott. 1947−51 között a Nemzeti Színház kamaraszí­nháza volt. Később, 1951−61 között a Madách Színház, 1962−64 között a Petőfi Színház otthona volt. A szí­nház mai arculatát 1964−66-ban nyerte el, amikor is átépí­tették Azbej Sándor tervei szerint. 
A Magyar Színház többször is átalakí­tott épületében 1966 és 2000 között a Nemzeti Színház társulata játszott.
Balra az Izabella utca, a háttérben pedig az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom, vagy más néven Erzsébetvárosi plébániatemplom a Szegényház téren (a Rózsák terén).


Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Izabella tér, 1964-től Hevesi Sándor tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fotó: Divald Károly
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©