Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1937, Erzsébet körút, 7. kerület

További információk a képhez

1937, Erzsébet körút - Rákóczi út sarok. A hintóban III. Viktor Emánuel olasz király és Horthy Miklós kormányzó. Háttérben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája, ekkor még árkádok nélkül.
Az aljában, pont itt a sarkon, később az első magyarországi "Éjjel-nappali". (Manapság non stop bevásárló központnak hívják az ilyesmit.)

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (31845), ADOMÁNYOZÓ Jurányi Attila
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©