Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1940, Rákóczi út. Szeretem az ilyen, nem azonnal felismerhető képeket. Köszönet a Fortepan stábjának. A tornyocska a fehér folt részen segít. A járda szélesebbnek tűnik a mainál. Az útburkolat az kockakő mindenhol. Balra Meinl Gyula üzlete a földszinten. Ebből lett később az Éjjel-nappali. Ami aztán (hogy-hogy nem) volt Julius Meinl üzlet is. Az, hogy a két név hasonlít, az nem a véletlen műve...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (79479), orig: BERKÓ PÁL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©