Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Wesselényi utca, 7. kerület

További információk a képhez

1950, Wesselényi utca a Lenin (Erzsébet) körút sarkán.
Kíváncsi lennék, hogy hány ember ismerné fel ezt a környéket!?
Ami (szinte) hihetetlen, hogy már ekkor is volt...túlsúlyos ember.
Miközben a "vassapkás " rendőr egy lópkrócnak látszó, ámde az ő gondosan összehajtogatott vihar (eső) kabátja által letakarván igyekszik álcát adni annak, hogy az alatta rejlő dobozkával ő irányítja itt a forgalmat, utasítást adva a forgalom-irányító jelzőlámpáknak.
A hölgy a "tabletjén" arra próbál választ találni, hogy miként lehetne valami divatosabb cuccot találni...
Trolibusz még nincs, de KÖZÉRT az van.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Wesselényi utca, Előzőleg 1850-től Arena Gasse (Aréna utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (16585), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

István Besenyei
István Besenyei
10 éves voltam, amikor a kép készült, és 100 méterre laktam e saroktól, és mint 'nagyfiú' már jártam ide a sarkon lévő KÖZÉRT-be vásárolni. Ha jól emlékszem, akkor még a bejárat a Wesselényi utca felől volt. Az ÉTKEZDÉ-re is emlékszem, amikor a mamám beteg volt, onnan hoztunk haza kaját. A sarki patikát is sokszor látogattuk.
2013. szeptember 29. 22:24