Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Baross tér, 7. kerület

További információk a képhez

1957, Baross tér. A"korábban születetteknek" talán nem könnyű a helyszín azonosítása. A velem egykorúaknak sem biztos. De az öt emeletes épület, és annak is a felirata segít. A maga eredeti mivoltában a Szabadság szálló, avagy a Hotel Szabadság. Mai  nevén a Hotel BEST WESTERN Hotel Hungaria.
Még sem jobbról, sem balról megtoldva! A szálloda tötrténete itt részletesebben
Balra a Rákóczi út, jobbra pedig a Rottenbiller utca.
A valaha mellette volt Debrecen szállóból már csak az éttermének a reklámja látszik. Van még itt járdasziget csibilámpával, meg szódás lovaskocsi esőfedő tetőzettel. A hagyományos magyar (zöld-sárga) telefonfülke. A míves kandeláberek is különböző lámpatesteket tartanak. De, hogy a Zóna és az a rácsos valami mi volt, azt most igazán a Tisztelt látogatókra bízom! Az pedig, hogy a jóember az első emelet szintjén mit művel, az szintén érdekel mindannyiunkat!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (03761), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©