Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Majakovszkij (Király) utca, 7. kerület

További információk a képhez

1957, Majakovszkij (Király) utca a Nagykörútnál. A Nagykörút éppen itt válik ketté Erzsébet körúttá, és Teréz körúttá.
A Halló önkiszogáló étterem előtt itt  volt a Zsuzsi espressó (Espressó). A homlokzaton a felirat: VIIVIV. Ez nem egy római szám, bár az is lehetne, de ez bizony a hetedik kerületi vendéglátó ipari vállalat logója!
Ez napjainkra (2023.12.17.) több részre oszlott: Hallo bár (Hallo Bar), KFC, Starbucks, stb.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Király utca, 1950-től Majakovszkij utca, 1874-től Király utca, 1836-tól König Gasse, 1820-tól Drei Könige Gasse (Három Király utca), Az 1810-esévek elejétől Englischer König Gasse (Angol Király utca), 1790-es évektől Engelische König Gasse (Angyali Király utca), 1786 körül Englische Gasse (Angol utca), 1740-es évektől Mittermayerische Gasse
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (12025), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©