Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Lenin (Erzsébet) körút, 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1959, Lenin (Erzsébet) körút. Itt pedig csúcsforgalom. Igen, bizony már akkor is, 56 éve! Nyitott villamosok keresztben és hosszában is "ipari mennyiségben". A helyzetet a kép bal oldalában található rendőrbódéból, maga a közlekedési rendőr vezényli. A Nagykörút bal oldalán már erőt nyert az árkádosítás. Aluljárónak még híre-hamva sincs. De van 12-es autóbusz Ikarus-66-os változatban. Láthatunk egy dobozos IFA framot is.
Jelen vannak a derekukon kalapos lámpákat hordozó ostorlámpák is.
A jobb oldalon látható lejáró még nem a metróé, hanem egy szükségesebb okból való...
Ami pedig a szemközt lévő "László ház" sarki feliratán látható: Már akkor is azt hírdették, hogy szívjunk...Legalább Daru cigarettát....!
Ami a szerény véleményemet illeti: az össznépi forgalom nagyságát szemrebbenés nélkül egybevetni merem a maiéval!
A hozzászóásokból ítélve a kép Nagy Zsolt Levente gyüjteményéből származik. Köszönet neki!
És még amiket nem vettem észre..

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©