Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek közepe, Baross tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1960-as évek közepe, Baross tér. Nem könnyű ráismerni a térre! A tér Thököly út felé eső része még két irányú és kockaköves. Hat különböző fajta villamos a téren. Nyitott peronúak, UV-k és még egy Bengáli is.
A tér Kerepesi úti oldala is két irányú. A  háttérben Ikarus 620-asok és egy fától kissé takarva a Baross Gábor szobor. Viszonylag jól kivehető még egy Pobeda, egy Volga-M-21-es, és a korabeli fém szemétgyűjtő.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Baross tér, Kerepesi úti vám
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Jancsó Mihály Senior
Jancsó Mihály Senior
Minden így van, de igen lényeges látvány a jellegzetes elsőidőszakos / ötvenes évek végi/ metróépítési felvonulási és felvonóépület. Ilyen volt a délinél, és a Kossúth téren is ott a Rákoczy szobor mellett. Az emlitett Povjeda meg pont Beszkártos, vagy FAÜ-s volt / szinezésből látszik /
2013. augusztus 19. 19:16
    Popovics András
    Popovics András
    Igen, ezt kihagytam.Köszönöm.
    2013. augusztus 20. 13:13
    Olsvay Endre
    Ezek a metróépítési tornyok tényleg nagyon jellegzetesek voltak, még a 3-as vonal első szakkaszának (Deák tér—Nagyvárad tér) munkálatainál is jelen voltak!
    Amúgy meg jó kis életszagú rejtvény volt számomra anno, hogy a kevésbé ismert helyeken hol lelem ezeket az épületeket, ugyanis általában a szóban forgó tértől, kereszteződéstől arrébb húzták föl őket (nyilvánvaló forgalmi okokból); legszembetűnőbb az Astoria volt az egykori színház üres telkén, de megemlíteném a Moszkva tért szolgáló építményt: a Széna tér sarkában, a mai Mammut üzletház helyén magasodott!
    2014. január 09. 11:16
Mihálffy László
A kép kicsit későbbi: a háttérben álló 620-asokon az ezüst sáv először 1962-ben jelent meg, és 64-től lett általános. A Bengálinak úgy látom, baloldalt is van ajtaja, tehát kétirányú, amit 1963-tól gyártottak. A 60-as évek közepére saccolom.
A háttérben balra jól megfigyelhető a metróállomás építéséhez használt üzemi építmény (liftakna kivezetése, stb.)
2013. november 16. 23:28
Olsvay Endre
UV is látható, ami alighanem 44-es (19-es is volt, de csak pár hónapig), így 1965-nél nem régebbi (max. hat héttel, mert UV-k a Rákóczi útra csak az Erzsébet-híd megnyitását követően kerültek!)
2013. december 10. 15:37